Menü 
- Kezdőlap
- Információk
- Közösség
- Ranglisták
» Rovatok
   - Autó-Motor
   - Állatvilág
   - Bulvár hírek
   - Civilizációk
   - Csillagászat
   - Delta
   - Életmód
   - Érdekes videó
   - Érdekességek
   - Ezotéria
   - Facebook
   - Filmajánló
   - Hardver világ
   - Horoszkóp
   - Idézetek
   - Irodalmár
   - Játéktesztek
   - Könyvajánló
   - Kreatéka
   - Mixersuli
   - Művészet
   - Naptár
   - Poénos kép
   - Retro
   - Riporter
   - Sporthírek
   - Süssünk-főzzünk
   - Szoftver világ
   - Sztárpletykák
   - Technika
   - TeveClub hírek
   - Történész
   - Viccek
   - Világörökség
   - Világutazó
- Játékok
- Foci EB
- Ötletbörze
- Párkereső
- Árvaház
- Adományok
- Vendégkönyv
Név:
Jelszó:
Regisztráció
Eddig
2385
került kiosztásra

Jelenleg

látogatónk van


   » Sporthírek « 
Vizes vb: aranyat érhet a stabilitás - rangadóval kezd a férfi pólóválogatott

   A 2017-es budapesti vb-n be kellett érnie az ezüst­éremmel Märcz Tamás csapatának, amely egy helyet előrelépne a kedden kezdődő férfitornán.
   
   RÖGTÖN A CSOPORTRANGADÓVAL KEZD a magyar férfi vízilabda-válogatott a hazai rendezésű világbajnokság A-csoportjában a Hajós uszodában, bár a jelentősen meggyengült montenegróiak elleni mérkőzés csak a csoport többi résztvevőjéhez képest számít rangadónak, merthogy sem a brazilok, sem a grúzok nem tartoznak a világ élvonalába. Mindenesetre ez a találkozó a papírforma alapján el is dönti a csoport első helyét, a győztes jutalma pedig egy pihenőnap lesz, elvégre az első helyezettnek nem kell játszania a nyolc közé jutásért, hanem egyből a negyeddöntőben folytatja.
   
   Ott minden bizonnyal a spanyol-olasz vesztese következik majd, tehát a negyeddöntővel elkezdődik a rangadók sora, de a magyar válogatott éppen addigra szeretné időzíteni a csúcsformát, és a torna második hetében robbantana. A végső győzelemért a két említett csapaton kívül a szerbek, a horvátok és az olimpián minket kétszer is megtréfáló görögök lehetnek a legnagyobb vetélytársak, vagyis nincs új a nap alatt - az meg magától értetődik, hogy a magyar válogatott a hazai rendezésű vb-n a legfényesebb éremmel lenne elégedett.
   
   Märcz Tamás szövetségi kapitány egyéb­ként olyan keretet rakott össze, amely erős struktúrájú, s mindenkinek egyértelmű a feladata: két kapus, három-három jobb- és balkezes szélső, három bekk és két center, ezen nincs mit túlbonyolítani. Nyilván taktikai finomságként láthatunk majd beúszó centert, meg bekkelő szélsőt, de élesen elkülönülnek a posztok, ami segítheti a stabil alapjátékunk minél precízebb végrehajtását.
   
   Ugyebár négy helyen változott a keret az olimpiához képest, az tiszta sor volt, hogy a visszavonuló Nagy Viktor helyett Lévai Márton lesz Vogel Soma kapustársa. Bekkben visszakerült a csapatba az Európa-bajnok Pohl Zoltán, Nagy Ádám megkapta a régóta várt lehetőséget, az eredendően védő Jansik Szilárd meg átkerült a kapásoldalra. Három balkezes szélsőnk lesz, a megszokott Vámos Márton, Zalánki Gergő kettőst Burián Gergely segíti majd - mit mondjunk, a kétezres években elég jól működött ez a felállás...
   
   A többiek maradtak, Varga Dénes és Hárai Balázs is úgy döntött, hogy nekivág még egy olimpiai ciklusnak, az ő jelenlétük pedig rengeteget számít. A felkészülés rettentően rövid volt, de hát a riválisoknak is ugyanakkor ért véget a klubidény, úgyhogy ezen a téren nem vagyunk lemaradva, az meg nem feltétlenül baj, ha taktikailag nincsenek túlvariálva a dolgok, hanem kevés figurát játszunk, de azt legalább jól. A hazai közönség biztosan nem jelent majd nyomást, elvégre ennek a csapatnak a gerince két éve Európa-bajnokságot nyert Budapesten - a cél a világbajnokságon is az aranyérem. A 2017-es budapesti vb-n be kellett érni a szépen csillogó ezüsttel, de most egyet előrelépne az együttes.
   
   VÍZILABDA, FÉRFIAK - a keddi program
   A-csoport (Hajós uszoda)
   19.30: Brazília-Grúzia
   21.00: Montenegró-Magyarország (Tv: M4 Sport) - élőben az NSO-n!
   B-csoport (Debrecen)
   18.00: Németország-Japán
   19.30: Görögország-Horvátország
   C-csoport (Sopron)
   18.00: Dél-Afrika-Olaszország
   19.30: Kanada-Spanyolország
   D-csoport (Szeged)
   18.00: Ausztrália-Kazahsztán
   19.30: Egyesült Államok-Szerbia

Forrás: www.nemzetisport.hu

Tartalomjegyzék:   

Rovatfelelős: Egypúpú Álehándró

A cikk eddig 15 tagunk figyelmét kötötte le.

Webmaster: Márkus Csaba, alias Archie