Menü 
- Kezdőlap
- Információk
- Közösség
- Ranglisták
» Rovatok
   - Autó-Motor
   - Állatvilág
   - Bulvár hírek
   - Civilizációk
   - Csillagászat
   - Delta
   - Életmód
   - Érdekes videó
   - Érdekességek
   - Ezotéria
   - Facebook
   - Filmajánló
   - Hardver világ
   - Horoszkóp
   - Idézetek
   - Irodalmár
   - Játéktesztek
   - Könyvajánló
   - Kreatéka
   - Mixersuli
   - Művészet
   - Naptár
   - Poénos kép
   - Retro
   - Riporter
   - Sporthírek
   - Süssünk-főzzünk
   - Szoftver világ
   - Sztárpletykák
   - Technika
   - TeveClub hírek
   - Történész
   - Viccek
   - Világörökség
   - Világutazó
- Játékok
- Foci EB
- Ötletbörze
- Párkereső
- Árvaház
- Adományok
- Vendégkönyv
Név:
Jelszó:
Regisztráció
Eddig
2385
került kiosztásra

Jelenleg

látogatónk van


   » Süssünk-főzzünk! « 
Karfiolos bulgursaláta

   
Hozzávalók 2 főre:
   
   2 ek napraforgó olaj
   400 g csirkemellfilé
   só ízlés szerint
   bors ízlés szerint
   3 ek napraforgó olaj
   1.5 teáskanál curry por
   1 teáskanál római kömény
   1 teáskanál koriandermag
   1 teáskanál fűszerpaprika
   2 gerezd fokhagyma
   1 kis db karfiol
   150 ml kókuszkrém
   150 g bulgur
   1 csokor petrezselyem
   0.5 db gránátalma
   3 ek mandulapehely
   2 dl víz (kb.)

   
   
   
   Elkészítés:
   
   Először a csirkemellet készítjük el: ehhez kevés olajat felhevítünk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, és pár perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd sózzuk-borsozzuk. Kiszedjük és félretesszük.
   
   Akár ugyanebben a serpenyőben folytathatjuk is: három evőkanál olajat felhevítünk, majd hozzáadjuk a curry port, a római köményt, a koriander és a pirospaprikát, valamint az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát.
   
   1-2 perc kavarás után hozzá is adhatjuk az apró rózsákra szedett karfiolt. Addig keverjük, amíg a fűszeres olaj jól be nem vonja, majd hozzáöntjük a kókuszkrémet, és elkeverjük.
   
   Lefedjük, és alacsony lángon 5-6 percig főzzük, amíg a félig meg nem puhul.
   
   Ekkor levesszük a tetőt, és kicsit feljebb vesszük a lángot, majd 7-8 perc alatt addig főzzük tovább, amíg a folyadék teljesen el nem párolog alóla.
   
   Ekkor hozzákeverjük az előzőleg megpirított csirkét, és félretesszük.
   
   A bulgurt kevés olajon átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Addig főzzük, amíg szinte az összes vizet be nem issza, ekkor lefedjük, lehúzzuk, és hagyjuk 10 percet párolódni, majd utána elkeverjük a karfiolos csirkével.
   
   Legvégül pedig friss petrezselyemmel, gránátalmamagokkal és szeletelt mandulával megszórva tálaljuk.


Forrás: www.nosalty.hu

Tartalomjegyzék:   

Rovatfelelős: Tehetséges Vehemencia

A cikk eddig 9 tagunk figyelmét kötötte le.


Szeretnéd, ha a te kedvenc recepted is bekerülne a Süssünk-főzzünk rovatba? Ne habozz, küldd be azt nekem /Tehetséges Vehemencia [309068]/, és a legérdekesebb receptek közül egyet-egyet rendszeresen beválogatok ide.



Betekintés a hasonló témájú Mixersuli rovatba:
Tartalomjegyzék:   
Webmaster: Márkus Csaba, alias Archie