Menü 
- Kezdőlap
- Információk
- Közösség
- Ranglisták
» Rovatok
   - Autó-Motor
   - Állatvilág
   - Bulvár hírek
   - Civilizációk
   - Csillagászat
   - Delta
   - Életmód
   - Érdekes videó
   - Érdekességek
   - Ezotéria
   - Facebook
   - Filmajánló
   - Hardver világ
   - Horoszkóp
   - Idézetek
   - Irodalmár
   - Játéktesztek
   - Könyvajánló
   - Kreatéka
   - Mixersuli
   - Művészet
   - Naptár
   - Poénos kép
   - Retro
   - Riporter
   - Sporthírek
   - Süssünk-főzzünk
   - Szoftver világ
   - Sztárpletykák
   - Technika
   - TeveClub hírek
   - Történész
   - Viccek
   - Világörökség
   - Világutazó
- Játékok
- Foci VB
- Ötletbörze
- Párkereső
- Árvaház
- Adományok
- Vendégkönyv
Név:
Jelszó:
Regisztráció
Eddig
2210
került kiosztásra

Jelenleg

látogatónk van


   » Süssünk-főzzünk! « 
Almáspite-pohárkrém

   
Hozzávalók 4 főre:
   
   A tésztához:
   
   150 g liszt
   70 g puha vaj
   1 db tojás
   2 ek porcukor
   1 ek tejföl
   1 csipet só
   1 tk sütőpor

   
   Az almás részhez:
   
   2 db piros alma
   30 g vaj
   4 ek cukor
   2 tk fahéj
   1 tk vanília
   1 ek citromlé
   100 ml habtejszín

   
   A krémhez:
   
   300 g hideg mascarpone
   500 g DANONE OIKOS almáspite ízű krémjoghurt

   
   
   
   Elkészítés:
   
   A almáspite-pohárkrém tésztájához összekeverjük a hozzávalókat, és egy kb. 10×20 cm-es, kisebb tepsibe nyomkodjuk, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
   
   Az almás részhez az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, és a tejszín kivételével 7-8 percig összeforraljuk a többi hozzávalóval. Hozzáöntjük a tejszínt, majd további 5 percig forraljuk, és hagyjuk kihűlni. A krémhez 3-4 percig habosítjuk a mascarponét, és belekeverjük a krémjoghurtot.
   
   4 db, közepes méretű pohárba rétegezzük: egy réteg tészta, egy réteg alma, egy réteg krém, majd újból megismételjük. Egyből ehetjük, de az is jót tesz neki, ha 2-3 órára hűtőbe rakjuk.


Forrás: streetkitchen.hu

Tartalomjegyzék:   

Rovatfelelős: Tehetséges Vehemencia

A cikk eddig 4 tagunk figyelmét kötötte le.


Szeretnéd, ha a te kedvenc recepted is bekerülne a Süssünk-főzzünk rovatba? Ne habozz, küldd be azt nekem /Tehetséges Vehemencia [309068]/, és a legérdekesebb receptek közül egyet-egyet rendszeresen beválogatok ide.



Betekintés a hasonló témájú Mixersuli rovatba:
Tartalomjegyzék:   
Webmaster: Márkus Csaba, alias Archie