|
Menü |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eddig
került kiosztásra
|
Jelenleg

látogatónk van
|
| | |
» Süssünk-főzzünk! « |
 |
Almás-pudingos krémes
|
 Hozzávalók: 1 csomag bolti linzer tészta 1 kg alma 1 db citrom 200 g kristálycukor 3 csomag vaníliás pudingpor 250 ml tej 350 ml víz 1 tk őrölt fahéj Az almás-pudingos krémes első lépéseként a bolti linzertésztát kihajtogatjuk, kettévágjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk a lapokat, és a csomagoláson található leírás szerint megsütjük (ez általában 180 fok, 15 perc). Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és lereszeljük egy tálba. A citromhéjat egy lábasba reszeljük, fél citrom levével pedig meglocsoljuk a reszelt almát. Mehet a citromhéj mellé a lábasba a cukor, a pudingporok, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet és a vizet. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük az alapot, ami ha felforrt, azaz buggyan párat, akkor kész is. A kinyomkodott almát a pudingba keverjük, a fahéj társaságában. Keresünk egy akkora tepsit, amekkorák a tésztalapok, és belerakjuk az egyiket. Erre jön az almaréteg, majd a másik lap, és mehet is pár órára a hűtőbe. Ez is egy olyan süti, aminek jót tesz, ha egy egész éjszakát áll a hűtőben, mert ez idő alatt szépen megpuhulnak a lapok, és gyönyörűen szeletelhetőre dermed. |
Forrás: streetkitchen.hu
|
Szerkesztette: Prof. Angyalka
A cikk eddig 41 tagunk figyelmét kötötte le.
|
Betekintés a hasonló témájú Mixersuli rovatba:
|
|
| |