Menü 
- Kezdőlap
- Információk
- Közösség
- Ranglisták
» Rovatok
   - Autó-Motor
   - Állatvilág
   - Bulvár hírek
   - Civilizációk
   - Csillagászat
   - Delta
   - Életmód
   - Érdekes videó
   - Érdekességek
   - Ezotéria
   - Facebook
   - Filmajánló
   - Hardver világ
   - Horoszkóp
   - Idézetek
   - Irodalmár
   - Játéktesztek
   - Könyvajánló
   - Kreatéka
   - Mixersuli
   - Művészet
   - Naptár
   - Poénos kép
   - Retro
   - Riporter
   - Sporthírek
   - Süssünk-főzzünk
   - Szoftver világ
   - Sztárpletykák
   - Technika
   - TeveClub hírek
   - Történész
   - Viccek
   - Világörökség
   - Világutazó
- Játékok
- Foci VB
- Ötletbörze
- Párkereső
- Árvaház
- Adományok
- Vendégkönyv
Név:
Jelszó:
Regisztráció
Eddig
2210
került kiosztásra

Jelenleg

látogatónk van


   » Szoftver világ « 
Megjött a YouTube újdonsága: 15 mp-es videókkal tartanák fogva a figyelmünket

   A YouTube nem titkolt szándéka, hogy Short nevű újdonságával a TikTok helyére lépjen, vagy legalábbis kiharapjon egy jókora falatot a népszerű rövid videók piacából.
   
   Miközben a kínai ByteDance megpróbál úgy manőverezni, hogy a TikTok ott tudjon maradni az amerikai piacon anélkül, hogy egy az egyben tovább kellene adnia az amerikai üzletágon, az Instagramba nemrég bekerült az új, Reels nevű funkció, ami nem titkoltan a TikTok helyét szeretné átvenni, és úgy tűnik, a hosszabb videók terén piacvezető YouTube is szeretné megvetni a lábát a tiktokos műfajban.
   
   Még áprilisban lehetett először hallani arról, hogy a YouTube Shorts néven egy új alkalmazás fejlesztésén dolgozik, amivel rövid, 15 másodperces videókat lehetne rögzíteni, szerkeszteni és persze közzétenni. Most kiderült, az értesülés csak félig volt helyes: bár valóban jön a Shorts, az nem egy külön app, csupán a YouTube egy újabb eszközkészlete lesz a videózáshoz.
   
   A fejlesztéssel valóban 15 másodperces videókat lehet rögzíteni mobillal. A szerkesztőjével több felvételt gyúrhatunk egybe, adhatunk hozzá zenét és beállíthatjuk a lejátszás sebességét is. A felvételt időzíthetjük, így nincs arra szükség, hogy a mobil a kezünkben legyen.
   
   A Shorts első körben az indiai piacon jelenik majd meg - ott már betiltották a TikTokot -, és csak az androidos eszközökön lesz elérhető. Az ígeret szerint később iPhone-ra és iPadre is megérkezik majd, és más országokban is elérhetővé teszik az újdonságot.
   
   A rövid videóknak a kezdőoldalon is helyet ad majd a YouTube - ezzel is népszerűsítve a szolgáltatását -, ezeket pedig a TikTok megoldásához hasonló módon lefelé is lehet majd görgetni, hogy egymás után láthassuk a tartalmakat.


Forrás: hvg.hu

Tartalomjegyzék:   

Rovatfelelős: Miss Pupper

A cikk eddig 32 tagunk figyelmét kötötte le.

Webmaster: Márkus Csaba, alias Archie