Menü 
- Kezdőlap
- Információk
- Közösség
- Ranglisták
» Rovatok
   - Autó-Motor
   - Állatvilág
   - Bulvár hírek
   - Civilizációk
   - Csillagászat
   - Delta
   - Életmód
   - Érdekes videó
   - Érdekességek
   - Ezotéria
   - Facebook
   - Filmajánló
   - Hardver világ
   - Horoszkóp
   - Idézetek
   - Irodalmár
   - Játéktesztek
   - Könyvajánló
   - Kreatéka
   - Mixersuli
   - Művészet
   - Naptár
   - Poénos kép
   - Retro
   - Riporter
   - Sporthírek
   - Süssünk-főzzünk
   - Szoftver világ
   - Sztárpletykák
   - Technika
   - TeveClub hírek
   - Történész
   - Viccek
   - Világörökség
   - Világutazó
- Játékok
- Foci EB
- Ötletbörze
- Párkereső
- Árvaház
- Adományok
- Vendégkönyv
Név:
Jelszó:
Regisztráció
Eddig
2287
került kiosztásra

Jelenleg

látogatónk van


   » Szoftver világ « 
Megéri frissíteni Windows 11-re? Milyen új funkciók lesznek?

   A redmondi cég új operációs rendszere, a Windows 11 már a kanyarban van. A Microsoft elérkezettnek látta az időt, hogy röviden összefoglalja, mik azok a változások, amik a Windows 10-nél is gyorsabbá teszik a szoftvert.
   
   A Windows 11 érkezésével sokakban felmerülhet a kérdés: megéri-e majd frissíteni a rendszerre, az kínál-e majd olyan gyorsaságot, mint a már piacon lévő Windows 10. Számukra lehet hasznos a Microsoft Windows Management csapata által összeállított gyorstalpaló, mely röviden elmagyarázza, mik a rendszer főbb technikai újításai.
   
   A redmondiak ehhez egy videót is készítettek a Tom's Hardware szerint, melyben a csapat alelnöke, Steve Dispensa mondja el a részleteket. Köztük a legfontosabbat: a Windows 11 jobban kezeli a rendelkezésére bocsátott erőforrásokat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az előtérben lévő funkciók (vagyis az éppen aktívan használtak) magasabb prioritási szintet jelképeznek, hogy a rendszer azokra, és ne a háttérfolyamatokra összpontosítsa a teljesítményt.
   
   A Windows 11-ben a böngésző is máshogy fog működni: az inaktív lapok kevesebb energiát fognak felemészteni, ami a rendszernek és az éppen böngészés alatt álló fülnek is jót tesz. Dispensa ezzel kapcsolatban konkrét számokat is megosztott. Mint a videón is elhangzik, a rendszer a fejlesztéseknek köszönhetően 32 százalékkal kevesebb memóriát igényelhet böngészéskor, miközben a processzor kihasználtsága akár 37 százalékkal is csökkenhet.
   
   Fontos változás, hogy a rendszer kevesebb helyet foglal majd a számítógép háttértárán, a frissítéseket pedig még gyorsabban tölti le és telepíti, miután a Microsoft mintegy 40 százalékkal csökkentette ezeknek a csomagoknak a méretét. A Windows 11-gyel hajtott PC/notebook az alvó módból történő visszatérést is 25 százalékkal gyorsabban oldja meg. Dispensa szavai szerint ezt a gyakorlatban a felhasználó úgy érzékeli majd, hogy az eszköze azonnal magához tért.
Forrás: hvg.hu

Tartalomjegyzék:   

Rovatfelelős: Miss Pupper

A cikk eddig 30 tagunk figyelmét kötötte le.

Webmaster: Márkus Csaba, alias Archie