Menü 
- Kezdőlap
- Információk
- Közösség
- Ranglisták
» Rovatok
   - Autó-Motor
   - Állatvilág
   - Bulvár hírek
   - Civilizációk
   - Csillagászat
   - Delta
   - Életmód
   - Érdekes videó
   - Érdekességek
   - Ezotéria
   - Facebook
   - Filmajánló
   - Hardver világ
   - Horoszkóp
   - Idézetek
   - Irodalmár
   - Játéktesztek
   - Könyvajánló
   - Kreatéka
   - Mixersuli
   - Művészet
   - Naptár
   - Poénos kép
   - Retro
   - Riporter
   - Sporthírek
   - Süssünk-főzzünk
   - Szoftver világ
   - Sztárpletykák
   - Technika
   - TeveClub hírek
   - Történész
   - Viccek
   - Világörökség
   - Világutazó
- Játékok
- Foci EB
- Ötletbörze
- Párkereső
- Árvaház
- Adományok
- Vendégkönyv
Név:
Jelszó:
Regisztráció
Eddig
2287
került kiosztásra

Jelenleg

látogatónk van


   » Retro « 
Retro-kvíz 5.

   Kvízünkben retró kérdésekre keressük a választ mindenféle témából! Tedd próbára tudásod és induljon a retro kvíz!
   
   1. Kinek a dalából idézünk?
   
   "Mindenkinek van egy álma
   Az enyém te lettél
   Van egy nagy nagy ideálja,
   Az enyém te lettél...."

   
    a) HARANGOZÓ TERI
    b) MARY ZSUZSI
    c) ZALATNAY SAROLTA
   
   2. Milyen tárgy van a képen?
   
   

   
    a) PÁLINKALEPÁRLÓ
    b) KÁVÉPÖRKÖLŐ
    c) TOJÁSRÁNTOTTASÜTŐ
   
   3. Melyik együttes dalában szerepel?
   
   "és még Bambi is kapható"?

   
    a) BEATRICE xxx
    b) P. MOBIL
    c) BIKINI
   
   4. Mi volt a húszforintos régi szleng elnevezése?
   
    a) TANTUSZ
    b) BÉMALLÉR
    c) BÉLÁS
   
   5. Milyen gyártmányú autó van a képen?
   

   
   
    a) MOSZKVICS
    b) WARTBURG
    c) SKODA
   
   6. Kinek a dalából idézünk?
   
   "Mindig kell egy barát, mindig kell egy barát,
   aki sokszor elkísér.
   Mindig kell egy barát, mindig kell egy barát,
   aki mindent elmesél...."

   
    a) ZALATNAY SAROLTA
    b) MARY ZSUZSI
    c) HARANGOZÓ TERI
   
   7. Milyen tárgy van a képen?
   
   
   
    a) TURMIXGÉP
    b) VAJKÖPÜLŐ
    c) PÁLINKAFŐZŐ
   
   8. Melyik régi könyv borítóján szerepel ez a kép?
   
   
   
    a) ABLAK-ZSIRÁF
    b) GŐGÖS GÚNÁR GEDEON
    c) MOSÓ MASA MOSODÁJA
   
   9. Melyik régi magyar bankjegy látható a képen?
   
   
   
    a) 10 FT
    b) 50 FT
    c) 100 FT
   
   10. Mit jelent az almárium szó?
   
    a) ALMATÁROLÓ
    b) ÉVKÖNYV
    c) POLCOS SZEKRÉNY
   
   Megoldás:
   
   1. a)
   2. b)
   3. a)
   4. b)
   5. c)
   6. a)
   7. b)
   8. c)
   9. a)
   10. c)


Forrás: retromuzsika.hu

Tartalomjegyzék:   

Rovatfelelős: Csillagszemű Pupu Panni

A cikk eddig 3 tagunk figyelmét kötötte le.

Webmaster: Márkus Csaba, alias Archie