Menü 
- Kezdőlap
- Információk
- Közösség
- Ranglisták
» Rovatok
   - Autó-Motor
   - Állatvilág
   - Bulvár hírek
   - Civilizációk
   - Csillagászat
   - Delta
   - Életmód
   - Érdekes videó
   - Érdekességek
   - Ezotéria
   - Facebook
   - Filmajánló
   - Hardver világ
   - Horoszkóp
   - Idézetek
   - Irodalmár
   - Játéktesztek
   - Könyvajánló
   - Kreatéka
   - Mixersuli
   - Művészet
   - Naptár
   - Poénos kép
   - Retro
   - Riporter
   - Sporthírek
   - Süssünk-főzzünk
   - Szoftver világ
   - Sztárpletykák
   - Technika
   - TeveClub hírek
   - Történész
   - Viccek
   - Világörökség
   - Világutazó
- Játékok
- Foci VB
- Ötletbörze
- Párkereső
- Árvaház
- Adományok
- Vendégkönyv
Név:
Jelszó:
Regisztráció
Eddig
2127
került kiosztásra

Jelenleg

látogatónk van


   » Életmód és egészség « 
A boldogságmenedzser nem csak jókedvfelelős

   A startup cégeknél egyre gyakrabban alkalmaznak olyan kollégát, akinek az a feladata, hogy a munkahelyi környezetben mindenki jól érezze magát. Ebben a pozícióban nem "házi bohócnak" kell lenni, hiszen a boldogságmenedzser amellett, hogy közérzetfelelős, mentor és brandépítő is.
   
   Vajon fontos-e a boldogság a munkahelyen? Hiszen a köztudatban az az ideális munkahely, ahová örömmel megyünk be dolgozni, ugyanis a munkahelyi jóllét az egész életünkre kihat. Ehhez pedig nem árt, ha kapunk belső motivációt is, amire számos cégnél már delegált szakember is van: ő a moon manager, vagyis a boldogságmenedzser. Ebben a pozícióban csak azzal kell foglalkozni, hogy a cégnél mindenki jól érezze magát, de a munkája nem csak abban merül ki, hogy évente kétszer megszervezi a csapatépítő tréningeket - írja a piacesprofit.hu. Nem is gondolnánk, de szinte minden hazai startup alkalmaz ilyen embert. Most, hogy egyre nehezebb munkaerőt találni, és egyre nagyobb a fizetési verseny is, nagyon fontossá válhat ez a pozíció az alkalmazottak megtartásában. Egyelőre azonban nincs moonmanager-képzés vagy szak - számol be a szakportál, ahol azt is leírják, hogy az ilyen pozícióra igazi energiabombákat keresnek, akik mindig tudnak mosolyogni és kreatívan állnak a problémákhoz. Ne gondoljuk, hogy ez egy álommeló: kevés olyan ember van, akinek az év minden napján félig tele van a pohár, és bármikor képes a búvalbélelt kollégákat felvidítani.
   
   Boldog Munkahely
   A Boldog Munkahely programot Bagdi Bella, a Jobb Veled a Világ elnöke alapította azzal a céllal, hogy egy vállalat a vezetésben és a mindennapi gyakorlatában a pozitív pszichológia eszközeit érvényesíthessék a munkahelyi jóllét érdekében. Kutatások bizonyítják, hogy a magas szintű munkahelyi jóllét erősebb hatással van a produktivitásra és teljesítményre, mint a dolgozói elégedettség.
   
   Ettől szerethető a munkahely
   
   Családbarát szemlélet - A családos munkatársak számára biztosítják a kellő rugalmasságot. Kialakul az egyensúly a munkavállaló otthoni és céges feladatai között, adott esetben például a gyermek betegsége esetén természetes a home office, vagy a munkakezdést és annak befejezését az óvoda órarendjéhez igazítják.
   Képzés - A jó munkahely érdekelt abban, hogy szakmailag fejlődjenek a kollégák, ehhez pedig minden támogatást megad.
   Motiváló, pozitív légkör - Sokat jelent, ha egy munkahely arra is figyel, hogy van-e a sarokban van egy csocsóasztal vagy egy kényelmes babzsák, esetleg a dolgozók ingyen ihatják reggel a kávét.
   Állatbarát szemlélet - Sok vállalat kifejezetten örül annak, ha a dolgozók beviszik a munkahelyre a cicájukat vagy a kutyájukat. Jelenlétükkel sokkal családiasabbá válik a hangulat az irodában.

Forrás: www.lokal.hu

Tartalomjegyzék:   

Rovatfelelős: Anya tevéje

A cikk eddig 29 tagunk figyelmét kötötte le.

Webmaster: Márkus Csaba, alias Archie