Menü 
- Kezdőlap
- Információk
- Közösség
- Ranglisták
» Rovatok
   - Autó-Motor
   - Állatvilág
   - Bulvár hírek
   - Civilizációk
   - Csillagászat
   - Delta
   - Életmód
   - Érdekes videó
   - Érdekességek
   - Ezotéria
   - Facebook
   - Filmajánló
   - Hardver világ
   - Horoszkóp
   - Idézetek
   - Irodalmár
   - Játéktesztek
   - Könyvajánló
   - Kreatéka
   - Mixersuli
   - Művészet
   - Naptár
   - Poénos kép
   - Retro
   - Riporter
   - Sporthírek
   - Süssünk-főzzünk
   - Szoftver világ
   - Sztárpletykák
   - Technika
   - TeveClub hírek
   - Történész
   - Viccek
   - Világörökség
   - Világutazó
- Játékok
- Foci VB
- Ötletbörze
- Párkereső
- Árvaház
- Adományok
- Vendégkönyv
Név:
Jelszó:
Regisztráció
Eddig
2178
került kiosztásra

Jelenleg

látogatónk van


   » Süssünk-főzzünk! « 
Pikáns lazactatár avokádóval

   
Hozzávalók 2 személyre:
   
   20 dkg friss norvég lazac
   1 db lila hagyma
   0.5 db citrom leve+ 1 egész lehet lime is
   0.5 csomag kapor, vagy petrezselyemzöld, metélőhagyma
   1 csipet bors
   1 db avokádó
   1 db közepes bagett pirítósnak
   4 evőkanál extra szűz olívaolaj
   2 teáskanál kapribogyó
   1 db kisebb kígyóuborka
   1 evőkanál pirított szezámmag

   
   
   
   Elkészítés:
   
   A lazacfilét megszórjuk a cukor-só keverékével, és hűtőbe tesszük 1 órára. Utána szalvétával letörölgetjük róla a már cukor-só olvadékot. A bőrét levágjuk, ha van szálka benne csipesszel kiszedjük. A halhúst egy vágódeszkán késsel finomra aprítjuk, és egy tálba rakjuk. A lila hagymát szintén apróra vágjuk, és egy edénybe tesszük a hallal együtt. A kapribogyót kissé leöblítjük a sós levétől. Felaprítjuk az avokádót is, amit a magjától és a héjától is megszabadítottunk.
   
   A petrezselyem zöldet, kaprot, metélőhagymát is felaprítjuk, hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk. A bagetteket felvágjuk ferde szeletekre, és egy a sütőtepsire helyezzük őket. Megöntözzük olívaolajjal, majd 200 fokon pár percig pirítjuk. Tálkára helyezzük a bagetteket, megrakjuk a lazactatárral. Citromkarikákkal díszítjük, és pirított szezámmaggal megszórt uborka szeletekkel, vagy saláta levelekkel tálaljuk. Jó étvágyat!


Forrás: www.receptvarazs.hu

Tartalomjegyzék:   

Rovatfelelős: Tehetséges Vehemencia

A cikk eddig 9 tagunk figyelmét kötötte le.


Szeretnéd, ha a te kedvenc recepted is bekerülne a Süssünk-főzzünk rovatba? Ne habozz, küldd be azt nekem /Tehetséges Vehemencia [309068]/, és a legérdekesebb receptek közül egyet-egyet rendszeresen beválogatok ide.



Betekintés a hasonló témájú Mixersuli rovatba:
Tartalomjegyzék:   
Webmaster: Márkus Csaba, alias Archie