Menü 
- Kezdőlap
- Információk
- Közösség
- Ranglisták
» Rovatok
   - Autó-Motor
   - Állatvilág
   - Bulvár hírek
   - Civilizációk
   - Csillagászat
   - Delta
   - Életmód
   - Érdekes videó
   - Érdekességek
   - Ezotéria
   - Facebook
   - Filmajánló
   - Hardver világ
   - Horoszkóp
   - Idézetek
   - Irodalmár
   - Játéktesztek
   - Könyvajánló
   - Kreatéka
   - Mixersuli
   - Művészet
   - Naptár
   - Poénos kép
   - Retro
   - Riporter
   - Sporthírek
   - Süssünk-főzzünk
   - Szoftver világ
   - Sztárpletykák
   - Technika
   - TeveClub hírek
   - Történész
   - Viccek
   - Világörökség
   - Világutazó
- Játékok
- Foci VB
- Ötletbörze
- Párkereső
- Árvaház
- Adományok
- Vendégkönyv
Név:
Jelszó:
Regisztráció
Eddig
2673
került kiosztásra

Jelenleg

látogatónk van


   » Süssünk-főzzünk! « 
Almás-pudingos krémes

   Hozzávalók:
   
   1 csomag bolti linzer tészta
   
   1 kg alma
   
   1 db citrom
   200 g kristálycukor
   3 csomag vaníliás pudingpor
   250 ml tej
   350 ml víz
   1 tk őrölt fahéj
   
   
   
   
   Az almás-pudingos krémes első lépéseként a bolti linzertésztát kihajtogatjuk, kettévágjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk a lapokat, és a csomagoláson található leírás szerint megsütjük (ez általában 180 fok, 15 perc).
   
   Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és lereszeljük egy tálba. A citromhéjat egy lábasba reszeljük, fél citrom levével pedig meglocsoljuk a reszelt almát. Mehet a citromhéj mellé a lábasba a cukor, a pudingporok, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet és a vizet. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük az alapot, ami ha felforrt, azaz buggyan párat, akkor kész is. A kinyomkodott almát a pudingba keverjük, a fahéj társaságában.
   
   Keresünk egy akkora tepsit, amekkorák a tésztalapok, és belerakjuk az egyiket. Erre jön az almaréteg, majd a másik lap, és mehet is pár órára a hűtőbe. Ez is egy olyan süti, aminek jót tesz, ha egy egész éjszakát áll a hűtőben, mert ez idő alatt szépen megpuhulnak a lapok, és gyönyörűen szeletelhetőre dermed.

Forrás: streetkitchen.hu

Tartalomjegyzék:   

Rovatfelelős: Prof. Angyalka

A cikk eddig 33 tagunk figyelmét kötötte le.


Szeretnéd, ha a te kedvenc recepted is bekerülne a Süssünk-főzzünk rovatba? Ne habozz, küldd be azt nekem /Prof. Angyalka [112982]/, és a legérdekesebb receptek közül egyet-egyet rendszeresen beválogatok ide.



Betekintés a hasonló témájú Mixersuli rovatba:
Tartalomjegyzék:   
Webmaster: Márkus Csaba, alias Archie